Waar kun je NEO kopen? En wat is de beste NEO wallet?

NEO is het crypto project dat ook vaak het Ethereum van China wordt genoemd. Het is dus een smart contract platform waarop decentrale applicaties ontwikkeld kunnen worden. Maar waar kun je NEO kopen en wat is de beste NEO wallet? Dat gaan we je in deze post uitleggen.

Als je meer informatie wilt hebben over wat NEO precies is en hoe het werkt, bekijk dan eens onze aparte artikel daarover. Hierin gaan we wat dieper in op de ‘NEO materie’

Waar kun je NEO kopen? En hoe werkt dit?

NEO, dat voorheen nog Antshares heette, bestaat sinds 2016. Toch is het in Nederland niet bij al te veel crypto aanbieders te koop. Zo heeft Litebit, toch de grootste website als het aankomt op crypto verkoop in Nederland, geen NEO in haar assortiment. Dit terwijl NEO toch al tijden in de top 10 staat als het aankomt op de grootste cryptovaluta’s.

De Nederlandse website Bitvavo heeft als een van de weinige aanbieders NEO in haar assortiment. Wij zijn zeker te spreken over Bitvavo. Je kunt hier gemakkelijk meerdere cryptocoins kopen met euro’s via iDeal. Ook de opslag van Bitvavo is dik in orde, want ze slaan je cryptovaluta namelijk ‘cold’ op. Dit wil zeggen dat het risico’s op hacks nagenoeg geëlimineerd wordt.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je echt de allerscherpste prijs wilt en dat je echt wilt gaan handelen in NEO. In dat geval moet je naar een exchange toe. Er zijn diverse grote exchanges die allemaal soortgelijke functionaliteit aanbieden. Wij zijn het meest enthousiast over Binance. Deze relatief jonge exchange verhandelt bijna alle bekende cryptomunten en heeft ook nog eens een hele fijne mobiele applicatie.

Een minpunt van de meeste exchanges is dat je er niet met euro’s terecht kan. Je zult dus eerst cryptovaluta naar een exchange moeten sturen en deze kun je daar vervolgens omruilen voor bijvoorbeeld NEO. Hoe je dit precies doet, dat lees je in onze handleiding.

Wat is de beste NEO wallet?

Hoe veilig platformen als Litebit, Coinbase of Bitvavo ook zijn, je wilt het allerliefst toch de volledige controle over je cryptovaluta. Aanbieders van cryptocoins zijn nog steeds een soort banken waarbij je je coins uit handen geeft.

Een van de redenen waarom crypto zo populair is geworden is het feit dat je de volledige controle over je eigendom in eigen handen kan nemen. Daarnaast blijven centrale punten een mikpunt voor hackers.

Als het aankomt op exchanges dan kunnen we je eigenlijk alleen maar het volgende advies meegeven:

Gebruik exchanges alleen om op te handelen, niet voor opslag van cryptovaluta!

Exchanges zijn al veelvuldig gehackt en je kunt er het beste alleen een klein gedeelte van je crypto bezit op hebben staan (als je er mee wilt handelen).

beste NEO wallet

De populaire hardware wallet Ledger Nano S ondersteunt NEO en is hiermee meteen de makkelijkste en veiligste optie als het aankomt op het opslaan van je NEO. Het is helaas wel een relatief prijzige aangelegenheid, want een Ledger Nano S kost je een kleine 100€. Wij denken dat dit een goede investering is voor elke cryptobezitter maar we snappen ook dat er mensen zijn die de voorkeur geven aan andere opties.

Als het aankomt op een software wallet dan bevelen we de NEON wallet aan. Hier kun je eenvoudig je NEO mee beheren en ook de daaruit voortvloeiende GAS. Die laatste is de valuta waar de NEO blockchain op loopt. Mocht je willen weten hoe je de NEON wallet installeert en hoe je hiermee GAS en NEO beheert? Bekijk dan even deze video daarover.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *