Waar kun je Litecoin kopen? En wat is de beste Litecoin wallet?

Litecoin is een van de ‘grote 3’, samen met Bitcoin en Ethereum. Het is een van de traditionelere cryptovaluta’s. De slogan waarmee Litecoin bekendheid heeft geworven is dat het ‘Het zilver van Bitcoin’s goud’ wil zijn. Maar waar kun je Litecoin kopen? En wat is de beste Litecoin wallet? Dat gaan we je uitleggen in dit artikel.

Wil je meer informatie over Litecoin (LTC), bekijk dan eens dit artikel.

Waar kun je Litecoin kopen? En hoe werkt dit?

Gezien het feit dat Litecoin al zo lang bestaat (tenminste voor crypto begrippen) is het relatief breed gedragen. Dat wil zeggen dat het eigenlijk bij elke aanbieder te verkrijgen is. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig met iDeal Litecoin kopen bij de Nederlandse website Bitvavo. Dit is een gebruiksvriendelijke website waarbij je crypto ook nog eens veilig staat opgeslagen. De digitale munten staan namelijk ‘cold’ opgeslagen wat ervoor zorgt dat het risico op een eventuele hack zeer sterk wordt beperkt.

Ook op LiteBit is LiteCoin te koop. Het voordeel van het gebruik van LiteBit is dat je hier je coins meteen naar je bestaande wallet kan laten versturen. Wil je meer weten over LiteBit lees dan onze review.

Mocht je echt de beste prijs willen voor je LTC dan kun je terecht bij een exchange. Zoals je op deze site wellicht kunt merken zijn wij zeker te spreken over de exchange Binance. Dit is een makkelijk te gebruiken exchange maar je kunt er géen euro’s omruilen voor crypto.

Hoe je crypto koopt op Binance (of andere exchanges) dat kun je lezen in onze uitgebreide handleiding.

Wat is de beste Litecoin wallet?

Het is altijd veiliger om zelf de totale verantwoordelijkheid over je coins te nemen. Dit wil zeggen dat je ze op moet slaan in een wallet.

Aanbieders als Coinbase en Bitvavo zijn nog nooit gehackt maar toch blijven ze een centraal doelwit. Hackers zullen eerder afgaan op een centraal doelwit dan op 1 enkele wallet.

Je kunt er niet om heen: exchanges worden nou eenmaal gehacktGebruik exchanges dus alleen om op te handelen, niet voor opslag van cryptovalutabeste litecoin ltc wallet

Er zijn een boel opties als het gaat om Litecoin wallet. De veiligste en meest gebruiksvriendelijke manier van opslag is het gebruik van een hardware wallet. Hiervoor kun je kijken naar Ledger’s Nano S of naar een Trezor.

Het nadeel van een hardware wallet is wel dat deze vrij prijzig zijn. Voor een Nano S betaal je bijvoorbeeld een kleine 100€.

Als het gaat om een software wallet dan zijn we enorm te spreken over de Exodus wallet. Dit is een stukje software dat je kunt downloaden en online en offline kunt gebruiken voor het beheer van meerdere coins (waaronder dus Litecoin). Exodus is in die zin erg veilig en daar komt dus nog eens bovenop dat je er meteen meerdere coins in kunt bewaren. Zo kun je dus een groot gedeelte van je portfolio op 1 plek opslaan.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *