Waar kun je Litecoin kopen? En wat is de beste Litecoin wallet?

Litecoin is een van de ‘grote 3’, samen met Bitcoin en Ethereum. Het is een van de traditionelere cryptovaluta’s. De slogan waarmee Litecoin bekendheid heeft geworven is dat het ‘Het zilver van Bitcoin’s goud’ wil zijn. Maar waar kun je Litecoin kopen? En wat is de beste Litecoin wallet? Dat gaan we je uitleggen in dit artikel.

Wil je meer informatie over Litecoin (LTC), bekijk dan eens dit artikel.

Wat is de beste Litecoin wallet?

Het is altijd veiliger om zelf de totale verantwoordelijkheid over je coins te nemen. Dit wil zeggen dat je ze op moet slaan in een wallet.

Aanbieders als Coinbase en Bitvavo zijn nog nooit gehackt maar toch blijven ze een centraal doelwit. Hackers zullen eerder afgaan op een centraal doelwit dan op 1 enkele wallet.

Je kunt er niet om heen: exchanges worden nou eenmaal gehacktGebruik exchanges dus alleen om op te handelen, niet voor opslag van cryptovalutabeste litecoin ltc wallet

Er zijn een boel opties als het gaat om Litecoin wallet. De veiligste en meest gebruiksvriendelijke manier van opslag is het gebruik van een hardware wallet. Hiervoor kun je kijken naar Ledger’s Nano S of naar een Trezor.

Het nadeel van een hardware wallet is wel dat deze vrij prijzig zijn. Voor een Nano S betaal je bijvoorbeeld een kleine 100€.

Als het gaat om een software wallet dan zijn we enorm te spreken over de Exodus wallet. Dit is een stukje software dat je kunt downloaden en online en offline kunt gebruiken voor het beheer van meerdere coins (waaronder dus Litecoin). Exodus is in die zin erg veilig en daar komt dus nog eens bovenop dat je er meteen meerdere coins in kunt bewaren. Zo kun je dus een groot gedeelte van je portfolio op 1 plek opslaan.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *