Waar kun je Qtum kopen? En wat is de beste Qtum wallet?

Qtum is een blockchain project dat afkomstig is uit Singapore. Het omschrijft zichzelf als ‘the best of both worlds’. Het wil zowel Ethereum als Bitcoin-achtige functionaliteit aanbieden op zijn blockchain. Waar kun je Qtum kopen en wat is de beste Qtum wallet? Dat gaan we je nu uitleggen.

Als je meer informatie wilt hebben over wat Qtum nou precies is en hoe het werkt, bekijk dan zeker eens onze aparte uitleg daarover.

Waar kun je Qtum kopen? En hoe werkt dit?

Qtum is, zelfs voor crypto begrippen, een jong project. Het bestaat namelijk pas sinds mei 2017. Toch wordt het in Nederland al op diverse plekken aangeboden. Zo kun je onder andere op Litebit en op Bitvavo gemakkelijk met iDeal Qtum kopen.

Het voordeel van Bitvavo is dat je cryptovaluta ‘cold’ worden opgeslagen. Dit wil zeggen dat ze in offline wallets zitten en dus niet in connectie staan met internet. Hierdoor wordt het risico op eventuele hacks drastisch geminimaliseerd.

Litebit heeft op zijn beurt weer een groter aanbod en de mogelijkheid om cryptovaluta direct naar je bestaande wallet te sturen.

Mocht je echt de scherpste prijs willen hebben en wil je ook gaan handelen in Qtum dan kun je terecht op een exchange, een handelsplatform. Er zijn diverse grote exchanges maar wij geven de voorkeur aan Binance. Dit is een van de nieuwere exchanges maar Binance heeft al wel laten zien erg sterk te zijn in de communicatie met de achterban en de site is ook nog eens erg gebruiksvriendelijk. Tel daarbij op dat Binance als een van de weinige exchanges een hele goede mobiele applicatie heeft ontwikkeld en je ziet waarom wij er zo enthousiast over zijn.

Het nadeel van Binance, en bijna alle andere exchanges is dat je er niet makkelijk met euro’s terecht kunt. Je zult dus altijd eerst cryptovaluta naar Binance moeten sturen. Hoe je dit precies moet doen, dat lees je in onze aparte handleiding daarvoor.

Wat is de beste Qtum wallet?

Ook al zijn aanbieders als Litebit, Bitvavo en Coinbase goed beveiligd; je hebt toch altijd liever je bezit in eigen beheer. Dat wil zeggen in een wallet waarbij jij de controle hebt over de private keys.

Voor wat betreft exchanges moet je zeker op je hoede zijn. Exchanges zijn al vaker gehackt. Het is veiliger om je crypto gewoon in een wallet te bewaren.

Gebruik exchanges alleen om op te handelen, niet voor opslag van cryptovaluta!beste NEO wallet

Qtum wordt ondersteund door de Ledger Nano S. Dit is op dit moment veruit de meest populaire hardware wallet. Een hardware wallet is een apparaatje dat jouw private keys offline haalt, waardoor je crypto alleen kan worden bereikt door middel van de hardware wallet. Dit is de veiligste manier van opslag.

Dit is helaas wel een relatief prijzige optie, maar als je het geld ervoor hebt is het absoluut de meest veilige optie als het aankomt op het opslaan van crypto.

Mocht je gebruik gaan willen maken van een software wallet dan kunnen we je de officiële Qtum wallet aanraden. Deze wallet is ontwikkeld door het team achter Qtum en dat is natuurlijk (in bijna alle gevallen) de beste optie. Naast een desktop wallet is er ook nog eens een mobiele wallet en een web-wallet (via Chrome), de keuze is bij Qtum dus reuze.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *