Waar kun je Stellar kopen? En wat is de beste Stellar Lumens wallet?

Stellar Lumens is een van de meest populaire cryptocoins van dit moment. Stellar wil een decentraal netwerk creëren dat zich richt op het internationale betalingsverkeer. Maar waar kun je Stellar Lumens (XLM) kopen? En hoe kun je het het beste opslaan, wat is de beste Stellar wallet? Dat gaan we je allemaal uitleggen in dit artikel.

Mocht je wat meer informatie willen hebben over Stellar precies is en hoe het werkt, bekijk dan onze aparte post daarover.

Wat is de beste Stellar wallet?

Het is altijd beter om je Stellar Lumens in eigen beheer te houden. Hoe goed exchanges en aanbieders als Coinbase en Bitvavo (beide nog nooit gehackt) ook beveiligd worden, je wilt bij voorkeur je coins toch liever in eigen beheer hebben.

Zeker als het aankomt op exchanges geef je daar de voorkeur aan, want exchanges worden nou eenmaal gehackt. Dit is al vaak voorgekomen en het zal in de toekomst ongetwijfeld weer gebeuren.

Gebruik exchanges dus alleen om op te handelen, niet voor opslag van cryptovalutabeste stellar lumen xlm wallet

De hardware wallet Ledger Nano S ondersteund de opslag van Stellars Lumen tokens (XLM). Het is hiermee, vinden wij althans, de veiligste en makkelijkste manier van opslag. Het nadeel is wel dat het een vrij duur apparaatje is, je betaalt voor een Ledger een kleine 100€. Hoe je je XLM opslaat op een Ledger dat lees je hier.

Als het gaat om een software wallet dan geven wij absoluut de voorkeur aan Stargazer. Dit is een wallet die zowel een mobiele als een desktop applicatie heeft. Het is een redelijk basale wallet maar dat is naar onze mening juist goed, het doet wat het moet doen en dat doet het op een simpele manier. De wallet wordt zelfs aanbevolen op de officiële Stellar website, dus hier gaan wij moeiteloos in mee ;-).

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *