Waar kun je Stellar kopen? En wat is de beste Stellar Lumens wallet?

Stellar Lumens is een van de meest populaire cryptocoins van dit moment. Stellar wil een decentraal netwerk creëren dat zich richt op het internationale betalingsverkeer. Maar waar kun je Stellar Lumens (XLM) kopen? En hoe kun je het het beste opslaan, wat is de beste Stellar wallet? Dat gaan we je allemaal uitleggen in dit artikel.

Mocht je wat meer informatie willen hebben over Stellar precies is en hoe het werkt, bekijk dan onze aparte post daarover.

Waar kun je Stellar (XLM) kopen? En hoe werkt dit?

Stellar is een populaire coin en staat dan ook al enkele maanden in de top 10 op coinmarketcap. Wat je ziet met de meeste populaire coins is dat ze eigenlijk bijna overal waar crypto wordt verkocht wel worden aangeboden. Hetzelfde geldt dus voor Stellar.

Wij zijn zelf erg te spreken over de Nederlandse website Bitvavo. Dit is een betrouwbare site waar je heel eenvoudig cryptovaluta kan kopen met iDeal. De crypto wordt vervolgens veilig opgeslagen en je kunt op die manier meerdere cryptovaluta’s op 1 plek beheren wat erg prettig werkt.

Als je écht de allerbeste en meest actuele prijs wilt en je wilt gaan handelen in Stellar Lumens (XLM) dan zul je naar een exchange moeten gaan. Binance is wat ons betreft tegenwoordig de beste exchange. Er zijn tegenwoordig tientallen exchanges waarop je kunt handelen maar Binance heeft ons de afgelopen maanden overtuigd als het aankomt op transparantie en betrouwbaarheid. Het heeft ook nog eens een hele fijne applicatie.

Het nadeel van Binance is dat je er geen euro’s naar toe kunt sturen maar alleen andere cryptovaluta. Hoe je dit precies doet kun je lezen in onze aparte handleiding.

Wat is de beste Stellar wallet?

Het is altijd beter om je Stellar Lumens in eigen beheer te houden. Hoe goed exchanges en aanbieders als Coinbase en Bitvavo (beide nog nooit gehackt) ook beveiligd worden, je wilt bij voorkeur je coins toch liever in eigen beheer hebben.

Zeker als het aankomt op exchanges geef je daar de voorkeur aan, want exchanges worden nou eenmaal gehackt. Dit is al vaak voorgekomen en het zal in de toekomst ongetwijfeld weer gebeuren.

Gebruik exchanges dus alleen om op te handelen, niet voor opslag van cryptovalutabeste stellar lumen xlm wallet

De hardware wallet Ledger Nano S ondersteund de opslag van Stellars Lumen tokens (XLM). Het is hiermee, vinden wij althans, de veiligste en makkelijkste manier van opslag. Het nadeel is wel dat het een vrij duur apparaatje is, je betaalt voor een Ledger een kleine 100€. Hoe je je XLM opslaat op een Ledger dat lees je hier.

Als het gaat om een software wallet dan geven wij absoluut de voorkeur aan Stargazer. Dit is een wallet die zowel een mobiele als een desktop applicatie heeft. Het is een redelijk basale wallet maar dat is naar onze mening juist goed, het doet wat het moet doen en dat doet het op een simpele manier. De wallet wordt zelfs aanbevolen op de officiële Stellar website, dus hier gaan wij moeiteloos in mee ;-).

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *