New York Stock Exchange bezig met eigen Crypto Exchange

Volgens journalisten van de New York Times is de New York Stock Exchange bezig met het creëren van een eigen Crypto exchange. Dit is te lezen in een publicatie op de site van de NY Times. Vorige week gaf ook de CEO van de Nasdaq al aan dat het starten van een crypto exchange serieus in overweging wordt genomen.

De NYSE is met afstand de grootste aandelenbeurs ter wereld. In het artikel dat de NY Times gepubliceerd heeft staat te lezen dat uit diverse interne e-mails vanuit het moederbedrijf van de NYSE blijkt dat het bedrijf bezig is met het ontwikkelen van een online Bitcoin handelsplatform:

“The parent company of the New York Stock Exchange has been working on an online trading platform that would allow large investors to buy and hold Bitcoin, according to emails and documents viewed by The New York Times and four people briefed on the effort who asked to remain anonymous because the plans were still confidential.”

Het nieuws wordt uiteraard nog niet bevestigd door welke officiële instantie dan ook, aangezien het geheel nog steeds een vertrouwelijke operatie betreft.

Wat wel opvallend is, is dat er hier dus wordt gesproken over een exchange en niet een handel in futures. Mensen zouden dus bij de NYSE BTC kunnen kopen zonder dat er contracten worden aangegaan. Klanten zouden dus, vergelijkbaar met een bedrijf als bijvoorbeeld Coinbase, de BTC zelf in beheer hebben in een eigen wallet.

Het lijkt er sterk op dat er steeds meer interesse begint te komen van de grote en bekende financiële instellingen. Na Goldman Sachs en de Nasdaq is nu dus ook de grootste aandelenbeurs van de wereld bezig met cryptovaluta. Wat ons betreft een goed teken.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht