Epische faal van crypto project Waltonchain; prijs daalt scherp

Het blockchain project Waltonchain dat zich met zijn Internet of Things functionaliteit focust op het fixen van allerlei logistische uitdagingen heeft op Twitter een nogal epische blunder begaan.

Wat is er gebeurd?

Een paar weken geleden (rond valentijnsdag) kwam Waltonchain op Medium met een soort Twitter wedstrijdje naar buiten. De bedoeling was dat je iemand die je lief had zou noemen met de hashtag #WaltonchainLove in je tweet. Diegene die dit deden zouden kans maken op een prijs van 2 WTC (~40-50€).

Vervolgens werden gisteren de winnaars bekend gemaakt.

Wat er vervolgens gebeurde was nogal dom: een medewerker van Waltonchain tweette (onder @Waltonchain) een gelukzalig tekstje over hoe blij hij of zij was met de gewonnen prijs. Klein probleempje: hij of zij had niet door dat er onder de Waltonchain account werd getweet.

Oftewel het was een medewerker die de prijs had gewonnen en die deed alsof hij van niets wist.

De tweet werd al snel verwijderd maar het balletje was al gaan rollen.

Wat volgde was een storm aan kritiek en een gigantische verkoop van WTC tokens.

Inmiddels is Waltonchain wel naar buiten gekomen met excuses en heeft het aangegeven dat de winnaars random werden geselecteerd en dat er toevallig een eigen teamlid met een prijs vandoor ging.

waltonchain twitter blunder

Ongeveer 24 uur geleden wordt de enorme ‘sell-off’ waarneembaar

Het blijft natuurlijk wel bizar dat een foute tweet en een discutabele deelname van 1 teamlid bij een wedstrijdje er meteen voor kan zorgen dat er miljoenen euro’s aan WTC worden weggesluisd.

Het algemene vertrouwen in projecten is nog steeds erg broos, ook al omdat er zoveel oplichters actief zijn in de cryptowereld. Elk greintje oneerlijkheid wordt meteen breed uitgemeten.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht