Wat is Zcash (ZEC) en hoe werkt Zcash?

Zcash (ZEC) is een zogenaamde privacy coin. In tegenstelling tot de bekende valuta, zoals bijvoorbeeld Bitcoin, biedt Zcash de mogelijkheid om transacties te voltooien zonder dat iemand deze in kan zien. Wat Zcash precies is, hoe Zcash werkt en waar je Zcash (ZEC) koopt? Dat lees je in deze post.

Wat is Zcash?

Bitcoin en andere cryptomunten die een betaalmiddel willen zijn laten de hele transactiehistorie zien op de blockchain. Eigenlijk is Bitcoin dus niet echt privé, iets dat we bijvoorbeeld via dit artikel al aantoonden. Zcash maakt het via zogeheten ‘zero knowledge cryptografie’ mogelijk betalingen te verrichten in volledige anonimiteit.

Transacties op de Zcash blockchain onthullen dus nooit de afkomst, bestemming of de waarde van de transactie. De technologie die dit mogelijk maakt heeft een ingewikkelde naam. De zk-SNARKs (zero-knowledge Succinct Non-interactive ARgument of Knowledge) technologie zorgt er voor dat de transacties geverifieerd kunnen worden zonder dat de inhoud (afkomst, bestemming, waarde) bekend is.

Waarom is privacy zo belangrijk?

Er zijn meerdere zogeheten privacy coins. Kijk bijvoorbeeld naar Verge (XVG) of Monero (XMR). Het nut van dit soort coins is goed aantoonbaar. Immers, niet iedereen wil dat al zijn transacties openbaar zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bedrijven of mensen met een groot vermogen. Met name voor hun is privacy uitermate belangrijk.

Praktische informatie over Zcash

-Actuele koers van Zcash (ZEC) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van Zcash-

-Het Twitteraccount van Zcash-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over Zcash-

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht